Kies een ondernemer in de kamer; kies Wybren nummer 41 VVD

Mijn vriend Wybren van Haga stelt zich landelijk verkiesbaar voor de VVD.

Omdat hij op plaats 41 staat van de VVD moet hij 16.000 voorkeursstemmen krijgen om zeker te zijn van een plaats in de kamer.

Het is, denk ik,  zeer goed voor Nederland als Wybren in de kamer komt.Hierbij leg ik uit waarom.

Wybren en ik zijn al 30 jaar maatjes. We hebben elkaar leren kennen tijdens onze studies in Delft. Beiden slechts rond de 1 meter 70 en extreem energiek en sportief.
Hij wild, tegendraads en vooral non-conformistisch. Dat hebben ze geweten bij de commando’s en bij Shell. Hij is vroeg begonnen als ondernemer omdat hij het lef had en het inzicht om gewoon een initiatief te nemen met geleend geld. Hij deed het gewoon. Maar hij deed dat niet alleen. Iedereen die bij een project betrokken was probeerde hij verder te helpen. Ik vond dat wel eens naïef maar dat deerde hem niet. Hij helpt gewoon iedereen; het is een principe; het is gulheid.
Hij is trouwens ook bijzonder pragmatisch: hij vind dat hij te weinig kennis heeft van juridische zaken…gewoon rechten tussendoor studeren. Hij vindt dat er iets met zonnecellen moet in 2002….hij begint een zonnecellen-bedrijf
Prima, maar waarom zou je zo’n ondernemer/ ingenieur in de kamer willen:
– Slim met extreem geheugen
Het is haast griezelig te merken dat Wybren vrijwel alles fotografisch onthoudt. Hij heeft een extreme dossierkennis en weet met zijn intelligentie die vele detail te verbinden. Dat belooft wat voor de debatten over onderwerpen met hoge complexiteit.
– Politicus in Haarlem
Ik weet niet zoveel van Haarlem maar ik krijg de indruk dat hij daar na jaren gemeenteraad gepokt en gemazeld is. Voor het eerst moest Wybren zich wapenen tegen Machiavellistische taferelen en discussies die niet over de inhoud maar de macht gingen. Dat heeft hem altijd afgestoten maar nooit weggeblazen.
– Ingenieur met breedte
Als Wybren wat gedronken heeft gaat hij Schotse liederen zingen. De praktische ingenieur blijkt een breed scala aan literatuur, liederen en wereldthema’s te omarmen. Hij speelt met taal en spreekt er verscheidene en is daarmee zowel alpha als beta
– Ondernemer
Zoals gezegd is hij succesvol in ondernemen. Onroerend goed, horeca, olie en gas, zorg, internet diensten. Het lijkt allemaal zo makkelijk maar schijn bedriegt. In elk van die ondernemingen heeft hij grote keuzes genomen en ongelofelijk hard gewerkt.
– Duurzaam & Zorgzaam
Al jaren is Wybren geïnteresseerd in diverse duurzame ontwikkelingen. Het is raar dat “groen” nu niet meer interessant is voor de politieke kalender. Wybren benadert duurzaamheid op holistische basis. Duurzaamheid is zuiniger, minder CO2 maar ook eerlijk zakendoen, minder vlees. Hij zal voorkomen dat duurzaam een trend wordt; hij zal het aandeel alternatieve energie kunnen boosten met zijn kennis en drive.
– Confronterend en Lef
Vroeger was Wybren altijd tegendraads. Maar dat is gebleven. Hij is nog steeds bereid zijn eigen belang op te offeren voor iets groters.
– Gul en delen
Je zou het in eerste indruk niet zeggen “Zo’n kleine drukke grote man met succes zal wel voor zichzelf gaan”…maar de lijst van mensen die hij concreet heeft geholpen is eindeloos. Wybren deelt altijd en zonder voorwaarde.
Deze man moet in de kamer. Zijn aanwezigheid daar zal een enorme verfrissing zijn.
Atze Bosma
Wil je meer van hem horen of hem spreken ga dan naar zijn site: http://www.vanhaga.nl/